Många besökare kom till Älvsjömässan...Här följer några bilder.......
Text och Foto: Sofia Sanchez
Frixos Papadopoulos besökte Eget Företagsmässan
Foto; Sofia Sanchez
Frixos Papadopoulos
Det var för 35 år sedan som Frixos Papadopoulos började sitt företag. Han kommer från Cypern. Sedan 1975 bor han och familj i Sverige. Efter en kort tid fick han arbetstillstånd och jobbade som svetsare.
Han började företaget med att köra juice till bensinmackar och småbutiker. Han är mannen som introducerade Holloumi i Sverige. Numera säljs 1 miljon kilo holloumi per år i Sverige.
Fontanas största produkter är fetaost och halloumi. Idag är Fontanas Food en stor företag som omsätter över 300 miljoner.
Frixos Papadopoulos och hans son Loizos Papadopoulos var på Eget Företagsmässan och de berättade om Företagets historia. Fontana har vuxit till ett stort företag och hans son Loizos är numera VD i Fontana Food. Frixos Papadopoulos är pensionerad men han säger att han fortfarande jobbar varje dag. Han blev nominerats till Entrepreneur of the Year.
Det var trevlig att se mannen som introducerade Holloumin i Sverige på Företagsmässan. Jag gillar Holloumi.... Och Pappan och sonen är trevliga och de ser gladaut och de ler alltid när de pratar.
Frixos Papadopoulos och Loizos Papadopoulos
Foto, Sofia Sanchez
Foto; Sofia Sanchez
Foto Sofia Sanchez
Ur tidning Tidningen för Företagsamt Folk
"– Det tog oss 15 år att få svenskarna att tycka om halloumi, vi sålde i princip ingenting i början. Men efter hårt arbete lossnade det till slut. Idag äter svenskarna mer än en miljon kilo halloumi varje år, svenskarna är det folk utanför Cypern som äter mest halloumi i hela världen, säger Frixos och kan inte undvika att dra på smilbanden.
– Jag tror att svenskarnas öppenhet för nya influenser och resvanan är anledningarna till att vi har lyckats så bra. Här finns en nyfikenhet för andra matkulturer, fyller Loizos i.".....
No comments:
Post a Comment