Sunday, July 16, 2023

Filmpremiär i Sverige: The Kings of the world av Laura Mora Ortega

Por Sofia Sanchez

Filmen The Kings of the world kommer att ha biopremiär den 11 augusti på flera biografer i Sverige. Distributör av filmen är Smorgasbord Picture House. 
© SPH PRESS
The Kings of the World är en mycket bra film av regissören Laura Mora Ortega. Filmen var Colombias Oscarsbidrag i kategorin för Bästa Utländska film. Den vann pris för Bästa Film, Bästa Regi och Bästa Manus i San Sebastian film festival 2022.
© SPH PRESS
Laura Mora Ortega, Filmregissör, ​föddes i Medellín, Colombia 1981. Hon tog examen från filmskola i Melbourne, Australien. Hon är känd för filmen Killing Jesus (2017), Det är hennes debutfilm. The Kings of the World (2022) och Brotherhood (2006).

The Kings of the World är en mycket bra film med ett starkt socialt drama om de unga gatubarnen i Colombia. Det är en film om diskriminering och orättvisa i samhället. En film som handlar om kampen för ett bätte liv i frihet, långt från kriminalitet och våldsamhet i de stora städerna. Det är en sorglig film men hoppet finns bland dessa ungdomar.

Filmen visar oss också relationerna mellan unga och främmande människor, i vissa fall den gästfrihet som erbjuds pojkarna på deras resa.
Mycket bra fotografi, kameran följer ungdomarna mycket nära och den ger en mycket stark upplevelse att man identifierar sig genom att följa dem i deras resa, kamp för att överleva och hitta sin frihet. Fantastiskt skådespeleri.
Betyg: ***** av 5

The Kings of the World av Laura Mora Ortega

Synopsis:
Rá, Culebro, Sere, Winny och Nano är fem gatubarn från Medellin - fem kungar utan kungarike, utan lag och utan familj. När Rá står som ensam arvinge till sin mormor efter en lång process av landåterlämning, lämnar killarna staden för att söka Det utlovade landet. Den plats på jorden där de har rätt att leva, utan att föraktas och bespottas.

Originaltitel: Los Reyes del Mundo
Regissör: Laura Mora Ortega
Medverkande: Carlos Andrés Castañeda (Rá), Davidson Andres Florez (Seré), Brahian Stiven Acevedo (Nano), Cristian Campaña (Winny), Cristian David (Culebro)
Genre: Drama
Land: Colombia
Produktionsår: 2022
Längd: 103 min
Åldersgräns: Från 15 år
Distributör: Smorgasbord
Premiär: 11 augusti 2023

Filmen kommer att visas på följande biografer

STOCKHOLM: Victoria, Sture, Zita
GÖTEBORG: Filmstaden Göta
MALMÖ: Panora
UPPSALA: Filmstaden Royal, Fyrisbiografen
LUND: Kino
ÖREBRO: Roxy
ÖSTERSUND: Regina
VISBY: Folkets Bio
GÄRSNÄS: Gylleboverket
KIVIK: Kiviks Bio



No comments:

Post a Comment