Monday, October 7, 2024

Galapremiär av filmen "Det Kunde varit vi" av regissör Björn Tjärnberg och Rebecca Brander

Ikväll var det galapremiär av filmen "Det kunde varit vi " på China teatern i Stockholm.
"Det kunde varit vi" är en gripande och känslomässig dokumentärfilm. Emma och Ida gör en fantastisk rollprestation tillsammans med Pär. 

"Det kunde varit vi" handlar om en tråkig tid i Svenska historia. Den berättar hur det var att leva med en intellektuell funktionsnedsättning i Sverige för flera år sedan.  
 Den är även om vänskap, kärlek och relationer mellan Pär, Emma och Ida. Trots att berättelsen bygger på en hemsk historia att man blir ledsen är filmen också rolig.

Skådespelare Ida, Emma och Nicklas fick Stipendium 50 000 sek vardera från Anders Sandrews Stiftelse för att de kämpar för allas rättigheter.
 
Det Kunde varit vi" är en film som alla borde se. Den har premiär den 11 oktober.





Det Kunde Varit Vi
Dokumentärfilm

Emma Örtlund och Ida Johansson från Glada Hudik-teatern och filmen Catwalk är tillbaka i dokumentären Det kunde varit vi. I en bedagad husbil ger de sig ut på vägarna tillsammans med Pär Johansson, för att ta reda på hur det var att leva med en intellektuell funktionsnedsättning i en annan tid. En tid då Sverige var världsledande inom rasforskning och det utfördes fruktansvärda experiment på på Vipeholmsanstalten.

Regissör: Björn Tjärnberg, Rebecca Brander
Skådespelare / Medverkande: Emma Örtlund, Ida Johansson, Pär Johansson, Nicklas Hillberg
Land: Sverige
År: 2024
Längd: 91 minuter
Språk: Svenska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Från 7 år
Distributör: Scanbox Entertainment









No comments:

Post a Comment