Tuesday, July 30, 2013

The 13 Indigenous Grandmothers deltog på vatten- och jord ceremoni i Stockholm

Den 16 juli deltog "The 13 Indigenous Grandmothers" på Globträdets vatten- och jordceremoni under deras Sverigebesök. Barn och The Indigenous Grandmothers möttes under eken inne på stadhuset.

Foto Sofia Sanchez
Foto Sofia Sanchez

 ”Our Uniting Water and Soil Ceremony” var arrangerad av organisationen Globeträdet. Ceremonin var för och med barn. Barnen som kom till ceremonin hade en skål med vatten och en handfull jord från deras favorit platser eller en plats de vill beskydda. Det  var en vacker och helig ceremoni med musik och tal. Barnen presenterade vatten och jord och berättade om varifrån den kom och sedan blandades den med vatten och jord som kom från olika platser i Sverige och världen. The 13 Indigenous Grandmothers hade också med sig vatten och jord från deras länder.

Ekträdet inne på Stadshuset är mötesplats för alla barn. En viktig plats där barnen kan komma och fundera på vad som är viktigt i livet.
The 13 Indigenous Grandmothers var i Stockholm för att delta på det första Öppna Rådet med Grandmothers som arrangerades av organisationen Auroras ring i Stockholm.

Bilder från ceremonin under eken inne på Stadshuset.
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 
 
 
 No comments:

Post a Comment