Monday, January 19, 2015

New Swedish film premiere - Spring-Summer 2015

Today It was the presentation of the new Swedish film. The premiere will be during the spring and summer 2015. 

Photo Credit Sofia Sanchez
Idag presenterades 16 svenskar långfilmer som kommer att ha premiär under våren 2015.
Jönssonliga - Den perfekta stöten
Charles-Ingvar Jönsson har en plan. Med hjälp av den charmerande bedragaren Vanheden, rutinerade sprängexperten Harry och fingerfärdiga låsspecialisten Rocky samlar han den ultimata ligan för att göra den perfekta stöten
Regissör: Alain Darborg
Skådespelare: Simon j Berger, Alexander Karim, Torkel Petersson, Susanne Thorson
Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk
Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-VM. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Någon tycks ha tänkt väldigt långt utanför boxen.
Regissör: Karin Af Klintberg, Anders Helgeson
Skådespelare: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Per Fosshaug, Abdiharkin Mohamed
Dyke Hard
Cyborgs, ninjor, och motorcykelgäng i ett sprudlande genrefilmspotpurri bortom alla konventioner. Med en bakgrund som serietecknare har regissören skapat en film där allt, precis som i serietecknandets värld, är möjligt. Befriad från stereotypa könsroller och nästan helt utan personliga pronomen rör hon sig kring HBTQ-frågor utan att göra något nummer av det.
Regissör: Bitte Andersson
Skådespelare: Lina Kurttila, Peggy Sands, Maria Wågensjö, Alle Eriksson
Storm över Anderna
Josefin Augusta föddes 1988 i Sverige. Samma år dog hennes faster Augusta i Peru. Tillsammans med Abimael Guzman bildade hon rörelsen Sendero Luminoso och startade ett 20-årigt krig. 2010 reser Josefin till Peru för första gången för att söka sanningen om sin faster. Resan förändrar hennes liv för alltid.
Regissör: Mikael Wiström
Skådespelare: Josefin Augusta Ekermann, Flor González Barbarán
 Josefin Augusta
Photo Sofia Sanchez
 
Bike vs Cars
Cykeln, ett fantastiskt verktyg för förändring. Aktivister och städer över hela världen är på väg mot ett nytt system. Men kommer de ekonomiska krafterna att tillåta det? I Bikes vs Cars undersöker regissören Fredrik Gertten (som gjorde BANANAS!* och Big Boys Gone Bananas!*) det dagliga globala drama som pågår i trafiken runt om i världen.
Regissör: Fredrik Gertten
Producenter: Margarete Jangård
Cirkus Imago - en chans på miljonen
Det är festival i staden. Gycklare, eldslukare och jonglörer trängs med publiken som jublar och skrattar. Men alla har det inte lika roligt, Dag är på flykt från den grymme cirkusdirektören Machiavelli. Med hjälp av sina nyfunna vänner Anna och Morgan lyckas han fly till Cirkus Imago. Men Machiavelli tänker inte ge upp jakten så enkelt.
Regissör: Morgan Alling
Skådespelare: Anna Lagerkvist, Dag Andersson, Morgan Alling, Harald Leander, Lindy Larsson
Förvaret
Det är en dokumentärfilm inifrån ett svenskt förvar – Migrationsverkets låsta enhet där människor som inte fått tillstånd att stanna i Sverige frihetsberövas i väntan på tvångsavvisning. Med unik access till en sekretessomgärdad plats väcker filmen fundamentala frågor om rörelsefrihet och människovärde.
Regissör: Anna Persson och Shaon Chakraborty
Producent: Anna Weitz
No comments:

Post a Comment