Monday, August 1, 2011

Stockholm Pride Invigdes i Stockholm

Text och foto: Sofia Sanchez

Idag kl.18.00 invigdes Stockholm Pride 2011
i Kungsträdgården. Temat för årets festival är öppenhet. Pride 2011 är öppen för alla besökare i Kungsan. Det fanns många besökare som kom innan festivalen invigdes. Flera artister uppträde under kvällen.

Stockholm Prides ordförande Pär Wiktorsson och vice ordförande Catharina Fox Loft talade under invigningen om behovet av öppenhet och solidaritet.
En av talarna var Thomas Beatie, en transsexuell man som blev känd 2008 då han var gravid med sin första dotter. Han är i Stockholm med sin familj. Han talade att det är viktigt med öppenhet och respekt.

Anna Mohr och Kjell Rindar var också invigningstalare under kvällen, två av de aktivister som under slutet av 1970-talet engagerade sig i Frigörelseveckan som 1998 förvandlades till Stockholm Pride. De talade om Homosexuella Frigörelseveckan under slutet av 1970-talet.

Kvällens värd var Moa Svan. Duon Straight Up sjöng årets officiella Pridelåt ”Show the World Tonight” och NEO framförde sin låt ”Toxicated Love” och Miss Brandi Russel och hennes dansare deltog under invigningsgala. Christian Möllerup läste ”till Ungdommen”. Den sjöng i Oslo under minnesceremoni för offren i Norge.

No comments:

Post a Comment