Tuesday, March 25, 2014

Filmen Optimisterna har premiär den 4 april i Sverige

Filmen Optimisterna handlar om solidaritet, vänskap och kärlek. Det är en fantastisk och inspirerande film om en grupp av kvinnor som delar med oss deras liv och hur det är att vara gammal och leva livet med glädje.  Dessa underbara kvinnor ger oss inspiration om livet, att njuta av varje stund och att livet är lättare när man har vänner och gör något bra tillsammans, som i det här fallet att träffas för att spela volleyboll. Filmen är mycket humoristisk och man kan inte låta bli att skratta när man hör deras resonemang och dialoger. Vi följer under hela filmen deras vardag hemma och när de träffas på volleybollplan. Filmen är en inspiration att inte vara rädd för att bli gammal, det finns fortfarande mycket som kan göras innan den dagen man dör.  Liksom kvinnorna är männen i laget Krutgubbarna mycket positiva. 

Man blir tårögd och glad samtidigt när man tittar på filmen Optimisterna. Alla borde se den här filmen. Filmen har premiär den 4 april. På galapremiär den 24 mars på Filmhuset var det stående ovationer när filmen slutade och när skådespelarna presenterades. 

Optimisterna
Photo Sofia Sanchez


Optimisterna av regissör Gunhild Westhagen Magnor från Norge

Sinopsis: 98-åriga Goro är volleybollagets drottning. Med sin viljestyrka, sin livslust och sina lila Converse är hon en inkarnation av lagets filosofi. Vi följer Goro och resten av laget på och utanför volleybollplanen – från det ögonblick de väljer att möta de svenska Krutgubbarna, genom matchförberedelserna som rör allt från intensiva träningspass till teambuilding-virkning.

Optimisterna är ett ovanligt volleybollag från Hamar i Norge. Laget består av kvinnor mellan 66 och 98 år som har tränat tillsammans i 40 år. Nu börjar de tröttna på att bara träna. De vill spela en riktig match och ryktet säger att det finns ett svenskt herrlag där den äldste bara är 90 år. Krutgubbarna är med på noterna och för Optimisterna blir det en oförglömlig resa och en storslagen landskamp mellan Sverige och Norge och mellan kvinnor och män.

Produktion
Regissör: Gunhild Westhagen Magnor
Klippare: Robert V. Stengård
Ljud: Svenn Jacobsen
Producenter: Hilde Skofteland and Ingunn H. Knudsen
Medproducent: Stina Gardell / Mantaray Film
Land: Norge och Sverige
Längd: 93 minuter

InformationDistribueras av Folkets Bio
Svensk premiär: 4 aprilNo comments:

Post a Comment