Saturday, August 11, 2012

En underbar dag på Hesselby Slott Stockholm Folk Festival

Det var en fin upplevelse att vara på festivalen första dagen. Att se många artister som rör sig och står runt omkring i trädgården och spelar musik var underbart. Springande barn och massa folk sittande på gräsmattorna, med musikintrument överallt, dans, mm. Det var verkligen en folkfest på slottet.

av Sofia Sanchez
Härligt.....Hunden är också med....

Flickan från Yips children choir

En plats för att leka....

Musik är en källa för njutning....

Underbar.....
Programmet började som planerat kl.14.00. I parkscenen stod kl.15.30 en otrolig barnkör från Kina och sedan fortsatte programmet med Sofie Livebrant, med många vackra sånger. Kl. 19.00 var det dags för Invigningskonsert som öppnades av Ale Möller, Tomas Ledin därefter följde flera världmusiker som Esbjörn Hazelius, Roger Tallroth och Olle Linder och folkmusiktrion Nordic.
Gruppen Faela gjorde att publiken dansade till deras musik. Faelas musik är en blandning av latin och balkanrytmer......En fin slut på parkscenen.

Yips Children Choir från China 

Sofie Livebrant

Ale Möller och Festivalbandet...

Folkmusiktrion Nordic

Gruppen Faela

Hela Hesselby slottsområdet var en stor plats för musikanterna. Det finns tre olika scener, dansgolv och hela parken, där musikerna spelade bland annat dragspel och fiol tillsammans.
På Estradscenen uppträdde Ornina, en syriansk kör, Stiko Per Larsson, UFIS (Ung Folkmusik i Stockholm) och andra musiker som Kramer, Deivert och Qwarfordt.

Ornina är en Syrisk Kör

Stiko Per Larsson


UFIS (Ung Folkmusik i Stockholm)

 Deivert Qwarfordt, Brian Kramer och  Deivert
På Terrasen började programmet Dag Westling med irländsk folkmusik och sent på kvällen var det dags för Jam session.  Flera andra artister uppträde också på Terrassen bl.a Hilma & Simon, Dan Hyklader och Mikael Rickfors.
Dag Westling


Jam Session

Många tusen kom till Hesselby slott. Vilken underbar publik som var på festivalen igår..... De som missade första dagen av festivalen har möjlighet att uppleva den andra dagen idag. På programmet står många artister, dans, mm. Kl. 19.00 börjar den stora konsertet med gästartister, bland annat Simone Moreno, brasiliansk sångerska, Maria Stellas, Peter Lundblad, mfl.
Vilken publik på Hesselby slott
Stockholm Folk Festival

Idag kostar inträde 380 kronor. Programmet börjar 14.00


No comments:

Post a Comment