Tuesday, January 10, 2017

Guldbaggen 2017 - De nominerade till Biopublikens pris för filmåret 2016

Här är de nomimerade filmer till Biopublikens pris för filmåret 2016. Det är publiken som röstar på vilken film som vinner priset genom att ringa ett telefonsamtal, sms:a eller SVTs Duo-app. Röstningen börjar den 13 januari och slutar den 23 januari. Vinnare tillkännages under den direktsända Guldbaggegalan den 23 januari på Cirkus i Stockholm.
 
Den här foton tillhör Filminstitute pressmeddelande.

Filmerna som nomineras till Biopublikens pris är de tre svenska filmer från 2016 som har haft flest biobesökare. 

Ur Filminstitute pressmeddelande: 

Hundraettåringen som smet från notan och försvann av Måns Herngren och Felix Herngren är 2016 års mest sedda svenska film på bio, Morran & Tobias
som en skänk från ovan av Mats Lindberg ligger på andra plats och Bamse och häxans dotter av regissör Christian Ryltenius och Maria Blom (röstregi) på tredje plats.

– Vi tycker att det är enormt roligt att Hundraettåringen är nominerad till det tyngsta av Svenska Filminstitutets priser. Publiken är nämligen absolut viktigast av alla för oss, säger Måns Herngren och Felix Herngren, filmens regissörer.
– Vi är så extremt glada och stolta över att Morran & Tobias – som en skänk från ovan har blivit nominerade till Biopublikens pris. Filmen skapades för den fantastiska fanbase som vi har. Filmen är en av de mest udda som visades under förra året. Så då är det speciellt roligt att fanbase och publiken har förstått vad vi velat göra och sett vår film. Det betyder enormt mycket, säger Emma Nyberg filmens producent.
– Vårt mål med Bamse och Häxans dotter var att göra en animerad kvalitetsfilm i Rune Andréassons anda och vi är väldigt glada över det positiva mottagande som filmen har fått. Det är också härligt att just barnens film får vara med och tävla om Biopublikens pris, säger Jon Nohrstedt, filmens producent.

Grattis till de nominerade till Biopublikens pris!

No comments:

Post a Comment