Wednesday, November 8, 2023

Stockholm International Filmfestival är invigd

Stockholm International filmfestival 2023 är invigd. Filmfestivalen är mellan den 8–19 november 2023 på flera biografer i Stockholm. 
Festivalen kommer att visa 130 filmer från 50 olika länder. Det kommer att bli face2face med regissörer, skådespelare och medverkande i filmerna som kommer att visas under 12 dagar. 

Ethan Hawke tilldelas Stockholm Achievement Award 2023. I samband med visningen av filmen ››Wildcat‹‹ i regi av Hawke som får nordisk premiär 10 november på Skandia anordnas ett exklusivt Face2Face där Ethan Hawke medverkar.

Ken Loach får Lifetime Achievment Award på Stockholms filmfestival 2023. Ken Loach är aktuell med sin senaste film The Old Oak, som visas på festivalen. Han kommer inte att vara med på festivalen för att ta emot pris eftersom han är sjuk.

Stockholm Visionary Award 2023 tilldelas den franska regissören Cathrine Breillat. Regissören kommer att besöka festivalen. Hon har även hyllats av både kritiker och biobesökare för sitt engagemang för kvinnor och kamp mot censurlagar.
Hon kommer att ta emot priset. I samband med att hennes sista film visas på festivalen ska hon ha en Face2face med publiken. 


No comments:

Post a Comment