Wednesday, August 14, 2013

Kulturfestivalen.....Så var första festivaldagen

Kulturfestivalens första dagen var underbar. Det finns massor av aktiviteter för barn och vuxna. Maxat för mini har många aktiviteter för barn i alla äldrar. Man kan besöka Brukensbergstorg eller torg som ligger nära Porten där det finns många aktiviteter för barn; måleri, babyritm, keramik....

Det är mycket aktiviter, konserter, dans på kulturfestivalen. Nästan alla aktiviteter är gratis. Festivalen har flera scener GAT (Gustav Adolfs torg), Brukenbergstorg, Plattan, Kulturhustaket, Porten och Dans@studion, mfl. Teman för festivalen är Dans. Under de 6 dagar kan man prova på de olika danser; t.ex orientalisk dans, bollywood, persisk dans, etc.


Den första konserten på GAT var med den världsberömda trumpetsmaestron Hugh Masekela. Det var en underbar konsert som slutade med en hyllning till Mandela.
 
 
Efter Jazzlegenden Hugg Masekela var det dags för Omar Moctar "Bombino" att ha sin konserten. Hans konserten var helt fantastiskt. Två väldsartister på samma kvällen..

Men dagen tog inte slut med de två konserterna...det fortsatt med afrikanskmusik....det var många som stannada kvar och dansade på torget. Det blev en underbar förstadag på kulturfestivalen...

Ungdomarna har sitt eget festival "We are Sthlm". Det är en ungdomsfestival som arrangeras parallelt med kulturfestivalen och det är Europas största ungdomsfestival. Kungsträdgården är den största scenen för ungdomsfestivalen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


 

 
 

No comments:

Post a Comment