Tuesday, August 6, 2013

Stockholm Folk Festivalen börjar den 9 augusti på Hesselby Slott.

Om tre dagar är det dags för den andra upplagan av Stockholm Folk Festivalen på Hesselby slott som ligger ca 38 minuter från T Centralen. Festivalen pågår under tre dagar och det blir över 200 artister som kommer att uppträda under dessa tre härliga dagar med musik, dans, kurser och massor av aktiviteter. Under presskonferensen Tomas Ledin och Festivalens ledning berättade om det som kommer att hända under festivalen. Tomas Ledin sade under presskonferensen....”Vi vill sträva efter mångfald, öppenhet och tolerans”.
Hilda Sandgren,  berättade om festivalens olika programpunkter och presenterade artisterna som kommer att medverkar under festivalen.
 
Det kommer att finnas fem olika scener - två utomhus scener, Slottets terrass, Vinkällaren och en dansbana, Workshops och kurser under hela festivalen. Man kan till exempel prova på TONING med Marie Bergman, POLSKEDANS-WORKSHOP med Julia Persson, barndans och flera andra kurser och workshops. Borggården kommer att bli en plats för spelmansstämman. Folk poesi är något som är ny i åretsfestival samt en musikloppis där man kan sälja instrumenter, musiktillbehör, etc.
Till fredag och lördag behövs biljetter för att komma till festivalen, men festivalen vill behålla koncepten och det blir fri entré på söndag så att artister, musiker, folk och alla som gillar musik kan komma för att uppleva festivalen. Under presskonferensen fanns det flera av de artisterna som kommer att uppträda under festivalen.
Christina Glaeser
 
I  programmet finns artister som Sofia Karlsson, Cookies N Beans, Väsen, Emilia Amper, Rydvall och Mjelva, Eric Bibb och Staffan Astner, Lena Willemark, Solo Cissoko. mfl.  
Här finns länken till Stockholm Folk Festivalen.... så att ni kan kolla på alla artister, workshop och kurser samt alla aktiviteter under festivalen. Mat och drink kommer också att säljas.
 
 
Bilder på några artister som var med på presskonferensen.
 
Tomas Ledin under presskonferensen
Pierre Ström är artist, tonsättare och låtskrivare
Bengt O Björklund och Anders Petterson
The Loulou Sisters
En medlem i gruppen var inte med
 Björn Johansson, Anders Widmark och Claes Janson
Jenny Almsenius
Tobbe Ljunglöf
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

No comments:

Post a Comment