Wednesday, August 7, 2013

Poesi på Stockholm Folk Festivalen

Jag är intresserad av poesi, därför tycker jag det är roligt att poesi är med under Stockholm Folk Festivalen. I år är det nytt att en poesiscen kommer att vara med på Stockholm Folk Festivalen. Jag träffade två poeter som kommer att läsa sina dikter.
                                              Bengt O Björklund och Anders Petterson 
 
Bengt O Björklund är poet, musiker, konstnär, journalist, författare. Bengt O Björklund har kommit ut med en självbiografisk bok. Under intervjun berättade han att han satt i fängelse i Istanbul i Turkiet och detta är en grund till hans kreativa skapande. Han har skrivit boken Vi drömde om en cirkus, som är en självbiografisk bok. Han är Initiativtagare till att poeter ska vara representerade vid Stockholm Folk Festivalen.  Bengt O Björklund  kommer också att presentera sin nya bok på Festivalen.
 
Anders Petterson är också en musiker, låtskrivare och poet som tillsammans med Bengt O Björklund kommer att vara på poesiscenen. Han ska läsa dikter och spela musik. Anders Petterson har jag träffat förut på olika aktiviteter i Stockholm. Han har arrangerat Poetry slam i Folkets Hus i Huddinge och är ansvarig för poesiscenen vid Urkultfestivalen. Han berättar att i år deltog 32 poeter under tävlingen som arrangerades på Folkets hus i Huddinge.

Den 11 augusti kl. 14.00 på Slottets terrass kommer poeterna Bengt O Björklund och Anders Petterson att läsa sina dikter med musik.

No comments:

Post a Comment