Wednesday, October 8, 2014

Filmen Gattu av Rajan Khosa

Filmen Gattu(2012) av regissören Rajan Khosa från Indien är en vacker film som handlar om Gattu, en fattig pojke från byn Roorkee, Indien. 
Idag var det pressvisningen av filmen på Zita biografen. Bland dem som kom och tittade på filmen fanns det en grupp av elever från en skolan i Spånga. Eleverna sade att de tyckte mycket om filmen och eleverna gav betyg 4 av 5.  Filmen har premiär den 18 oktober.

Gattu (Rajan Khosa, Indien, 2012)
Sinopsis
Drömmar är inte omöjliga när viljan är stark!
Gattu är en charmig, berörande och humoristisk film om en nioårig föräldralös pojke som är besatt av utmaningen att besegra en svart mystisk drake kallad ”Kali”. Både barn och vuxna i den lilla byn Roorkee i centrala Indien är lika besatta av drakflygning och Gattu tycker det är mycket roligare att flyga drake än att jobba hos sin farbror. För att lyckas måste Gattu ta sig upp på skolans tak som är det högsta i byn. Han är mycket uppfinningsrik och lyckas smita in och låtsas vara elev, dock är detta inte helt problemfritt då Gattu varken kan läsa eller skriva.
Svensk text.
Åldersgräns: 7 år.
Längd: 1h 30 min.Filmen belönades med ett SÄRSKILT OMNÄMNANDE under Berlin Filmfestival 2012 med följande motivering:
Vi kände potentialen för livets underverk som kunde ses i varje barns ögon; och i synnerhet den gränslös uppfinningsrikedom av den unga rackaren som var fullständigt övertygande. Tillsammans med de himmelska duellerna under hela filmen, skapade denna kombination en humoristisk, energisk och glad åktur. Vi belönar denna film för att den fångar ironier, komplexiteten och vitaliteten i Indien".

No comments:

Post a Comment