Thursday, October 9, 2014

Seminarium Black is the new Black på Filmhuset i Stockholm

Idag hölls ett seminarium under rubriken Black is the new black på Filminstitutet i Stockholm. Det var många som deltog i seminariet. Det var flera som medverkade under hela dagen bland annat Yodit Girmay, poet, Maria Salah, skådespelare, Teddy Goitom,  regissör och producent, Barakat B. Ghebrehawariat, demokratiagent, mfl. Moderatorer var Baker Karim, Svenska Filminstitutet och Amie Bramme Sey, Sveriges Radio Metropol.
Baker Karim och Amie Bramme Sey
 Anna Serner, Svenska Filminstitutet
Under dagen diskuterades strategier för att förändra bilden av svarta. Idén är att lyfta fram filmer och konstnärskap som bryter med stereotipen och visar upp en annan verklighet. Det presenterades också manustävling där vinnaren kommer att få 150 000 sek i utvecklingsstöd. Det var en mycket interessant dag med paneldiskussioner, filmvisningar, musik, poesi och mingel.
I dagens samhälle behövs sådana aktivitetert, öppna dörrar för alla, att det blir en möjlighet för invandrare, svenskar och alla som vill bidrag till ett nytt samhället. Dagen slutades med mingel i foajén på Filminstitutet.

Bilder från seminarium

Yodit Girmay, Poet
 Senay Berhe och Teddy Goitom, Afripedia
 
Johannes Anyuru, Författare

Farah Yusuf, Lamin Daniel Jadama och Judith Kiros.
Farah Yusuf, Lamin Daniel Jadama och Judith Kiros.

Skål!!!!

Videoclip

No comments:

Post a Comment